Welkom

zout, zand en zeelucht

Als je de boot afrijdt voel je het. Zout, zand, zeelucht. Regen en wind of zacht en zon. Je bent op een eiland. Je bent op vakantie. Vrij. Dat is het echte eilandgevoel. Tot rust…

Op Texel slapen mensen beter dan waar ook in Nederland. Op Texel schijnt de zon langer, regent het minder en waait het meer dan in de rest van Nederland. Texel is een prachtig eiland. Vrijwel alle Nederlandse landschappen zijn er te vinden. Het eiland Texel is ongeveer 27 km lang bij 12 km breed. Texel heeft 13.000 inwoners en 30 km strand, veel leuke restaurantjes, cafeetjes, galeries, maneges en musea. Wandelen, karten, huifkar huren, zwemmen en winkelen. U kunt er catamaranzeilen, branding varen, met een kotter naar de vele zeehonden of parachute springen. Naar een zeehondencentrum Ecomare, het subtropisch zwembad of een kaasboerderij bezoeken. Actie op Texel en rust in uw eilandhuisje gaan uitstekend samen.

Schapen

Op Texel wonen meer schapen dan mensen. De Texelse schapen zijn gefokt voor het vlees, maar ook de wol is goed bruikbaar. Van een schaap op Texel is de wol vetter dan van een schaap aan ‘de overkant’. Dat komt door het weer; meer zon en minder regen.

Culinaire specialiteiten

Er zijn er vele, onder anderen: Texelse lamsham, Texelse schapenkaas, de Texelse duindoornbos,  Puttertje & Kees Boontje (kruidenbitter), Hoornerring en koolwarmoes.

Reis naar Texel

Je gaat naar Texel vanaf de veerhaven Den Helder. Het is makkelijk te bereizen en de boot gaat ieder uur, op drukke tijden 2 keer per uur. Het is ongeveer 20 minuten op de boot. De afstand tussen Den Helder en Texel is 2,5 km. Je hoeft niet te reserveren voor de boot en de auto kan mee.

Het Boshuisje

Het Boshuisje ligt aan de Bosrandweg 489. Het huisje ligt niet op een park en heeft een eigen tuin van ongeveer 750 m2. Als u de weg oversteekt loopt u het bos in. Met een wandeling van 25 minuten bent u, via het bos en de duinen, op het strand. U komt dan uit ter hoogte van paal 18. Paal 17 en Paal 19 hebben een strandpaviljoen dat altijd open is. Heerlijke stop tijdens de wandeling.

Welkom!